— A multidisciplinary architecture studio

Waldecklaan

Category
Residential
Tags
2019, Architecture, Bussum, Renovation
About This Project

with

Atelier NOU

 

about

This semi-detached 30’s house has a classical division of a living bay and a smaller service bay. The goals of this extension was to enlarge the kitchen space and enhance the relationship with the garden. We kept the original setup of the house and clearly showed the difference between living and service in the facade. Three floor-to-ceiling sliding doors in the dining area, and a more closed, brickwork facade at the kitchen.

 

The original building was repaired several times, leaving a patchwork of ‘injuries’. This theme was picked up into the new extension where we used 3 layers of different masonry bonds. The project is currently under construction, completion is expected in Spring 2019.

 

engineer

De Ingenieursgroep